Husk dette når du skal leie bobil

Har du lyst til å oppleve Norge og resten av verden bør du en gang i livet gjøre det ved hjelp av en bobil. Du har alt du trenger i umiddelbar nærhet og du kan reise hvor du vil og når du vil. Med bobil trenger du ikke å tenke på at du har bestilt hotellrom og må haste avgårde, du kan ta den tiden du trenger og oppleve verden i ditt eget tempo. Bobil kan brukes hele året og er en svært fleksibel måte å reise på.En ny bobil koster alt fra 700 000 og oppover og hvis du regner med verditapet bør du regne med å bruke bobilen din en hel del før det lønner seg å eie istedet for å leie.

Når du leier en bobil kan du leie den for en lengre periode, men du trenger ikke å tenke på hverken vedlikehold eller service. Det samme gjelder for oppbevaring. Det er ikke alle som har mulighet til å ha en bobil i oppkjørselen og da er det perfekt å kunne leie. Du kan leie bobil gjennom både private og firmaer, men det tryggeste er å leie via godkjente utleiere.

Å feriere i en bobil trenger ikke være hverken kummerlig eller trist og er langt i fra campinglivet. I dag finnes det bobiler med en fantastisk standard som sørger for at du aldri mangler noe. Fasilitetene og innredningen kan ofte minne om en luksuriøs leilighet og du kommer garantert til å elske det. Ta en titt på filmen under så får du se hva en bobil kan inneholde av luksus og avaganse.

 

Det er stort sett ikke spesielt problematisk å hverken leie eller kjøre en bobil, men det kan være en del faktorer du ikke har tenkt over før du legger ut på drømmeferien. Vi har sett på hvilke hensyn du bør ta og hva du bør sørge for å ha i orden før du setter avgårde inn i solnedgangen.

Her finner du de beste prisene på leie av bobil

Førekort for bobil

Kjøre bobil

Den mest populære bobilen er en såkalt helintegrert bobil på under 3,5 tonn. Den er lett å kjøre, enkel å håndtere og kommer med to dører foran. Bobiler under 3,5 tonn kjøres på vanlig bilførerkort klasse B.

For å kjøre en bobil over 3,5 tonn trenger du et utvidet kjørekort. Husk at når du skal velge bobil så kan det du velger å pakke med deg være med på å øke vekten betydelig. En fullpakket bobil med full tank med både vann og drivstoff veier en hel del og i tillegg kommer kanskje ekstra utstyr som strandstoler, sykler og kano.

Velg bobil etter ditt behovet

Bobil 2

Når du skal velge bobil bør du velge den bobilen som passer ditt behov. Hvor har du planer om å reise og hvor mange blir dere. Har du f.eks behov for et stort lasterom eller vil du ha et romslig kjøkken. Det finnes en mengde med bobiler å velge mellom, og du vil alltid finne en som passer til deg og dine reiseplaner.

Ulike familier har ulike behov. Noen reiser kun sammen som par, mens andre skal reise sammen med hele familien. Det er viktig at du går noen runder med hvilke fasiliteter som er viktig for dere og hvor mange dere blir på tur. Det kan fort bli for trangt om du velger en liten bobil. Da er det bedre å leie en større bil som gir bedre komfort og en hyggeligere ferie.

Dette vil det koste å leie bobil

bobil 3

Velger du å leie bobil utenfor sesongen vil du få den beste prisen. Leie av bobil i én uke vil ligge på rundt 10.000 kroner. I høysesong bør du regne med å betale alt fra 10 000 til 20 000 kroner, litt avhengig av størrelse på bilen og hvilket utstyr du ønsker skal følge med.

Sørg for riktig forsikring

Forsikring

Når du leier en bobil er det viktig at du får med den rette forsikringen. Ved leie av bobil bør du sørge for at leieprisen inkluderer fri kjørelengde og forsikring selv om standarden for kjørelengden er 1000 kilometer pr uke. Sørg for at du har oversikt over hvor stor egenandelen ligger på hvis du skulle bli utsatt for et uhell.

Det er viktig at du forsikrer deg om at du ikke blir sittende igjen med en regning som blir uforholdsmessig høy hvis du skulle være uheldig å skade bilen.

Gå gjennom alle instruksjonene

bobil 9

Før du legger ut på bobiltur vil du få en gjennomgang av bilen, samt en del instruksjoner om hva du bør gjøre underveis slik som å tømme toalettet, sjekk av batteriet, hvor lysbrytere er osv. Bruk gjerne mobiltelefonen din til å filme all informasjonen du får så slipper du å lure hvis du skulle stå fast på selve turen.

Du trenger ikke være bilkyndig for å leie bobil, men som nybegynner i gamet er det greit å vite hva du skal gjøre og når du skal gjøre det.

Dette bør du ta med deg

Bobil 4

Når du skal på bobiltur er det enkelte ting du bør huske å ta med deg. Når du leier bobil kan det være greit å få en oversikt over hva bobilen har av utstyr slik at du ikke tar med deg mer enn nødvendig.

Bobilene kommer som oftest med utvendig lagringsgrom hvor du har plass til å lagre en hel del som du kan ha med deg på tur. Alt fra campingstoler til grill og ekstra tepper kan være lurt å sørge for å ta med seg. I tillegg er det greit å ta med seg litt ekstra verktøy som en skiftenøkkel, gassmåler, mobillader og en 12 volts lader til elektrisitet ved fri camping. Vil du ha en fullstendig oversikt over alt du bør ta med deg på bobiltur bør du ta en kikk her.

Hvor kan du parkere og overnatte?

Bobil 6

På bobiltur kan du parkere og overnatte nesten hvor som helst. Du kan kjøre på private veier så lenge de ikke er sperret ved hjelp av bom, eller skiltet med ferdsel forbudt. Kjører du langs offentlig vei kan du parkere i utmark, men du kan ikke kjøre utover i terrenget. Merk deg likevel at du kan ikke campe med bobil på samme sted lengre enn to dager uten tillatelse fra grunneier. Utover det kan du oppleve verden også ved å overnatte på ulike campingplasser. Både Norge og utlandet er pakket med mange flotte campingplasser som du kommer til å ha glede av å oppleve.

Det finnes flere nettsider og kartbøker som har oversikt over campingplasser og ulike steder som er tilrettelagt for bobiler og campingvogner. Det kan lønne seg å forberede seg litt før en reiser, slik at du har et lite utgangspunkt for hvor det lønner seg å raste for natten, eller flere netter.

Hvor lenge bør du leie bobil?

Bobil 1

Får å virkelig kjenne på hvordan det er å leve livet i en bobil bør man leie bobil for minimum en uke. En nybegynner kan kjenne litt på stresset de første dagene før man får litt oversikt og blir vant til det er det en livsstil som de fleste lærer seg å elske. Du kan reise hvor du vil og når du vil. Du er aldri avhengig av hverken tid eller sted og du har rett og slett huset med deg på veien, bedre blir det neste ikke.

Her kan du leie bobil

Bobil 5

Det finnes flere aktører som leier ut bobil, men sørg alltid for å leie av seriøse aktører. Hos Leiebobil.no vil du garantert finne den bobilen som passer for deg. Her er det en mengde bobiler å velge mellom og med mange seriøse samarbeidspartnere vil du alltid finne både et godt tilbud og et godt utvalg av bobiler.

Her kan du velge mellom flere ulike bobil-varianter. Kommer du over varianten Campervan, så er det en mindre bobil som har soveplass for to til tre personer. Den passer godt for nybegynnere og gjerne et par. I en campervan så er det ingen skille mellom førerhuset og kabinen, ei heller et eget kjøkken eller bad. Dette er den enkleste utgaven av bobil og passer for korte turer.

Du kan også få både middels og store bobiler som kan huse alle familiemedlemmene som vil på tur sammen. Med en Motorhome så har du soveplasser helt opp til åtte personer og bobilen har som regel separat førerhus og bokabin. Dette er den ultimate måten å reise på for alle som liker luksus og komfort selv om man har med seg huset på veien. En bobil som dette har kjøkken, toalett og dusjfasiliteter og er både romslig og godt utstyrt.

Bestill bobil i tide

bestille bobil

Gled deg til mange fantastiske opplevelser når du ferierer med bobil. Både Norge og Europa er kjent for å være gode på å ta vare på bobilturistene og du kommer til å glede deg over en helt annen måte å feriere på.

Husk at det er mange som har fått smaken på gleden ved å reise på bobilferie og mange leier bobil for ønsket periode tidlig. De beste bobilene kan fort bli utleid så prøv å planlegg litt tidlig slik at du får den bobilen som er perfekt for din ferie.

Her finner du de beste prisene på leie av bobil.

Lykke til og god tur!

Relaterte artikler

Skal du på bobiltur? Da bør du ta med deg dette

Om du er førstegangscamper med bobil kan det være greit å tenke over hva du bør ha med deg. Leier du bobil bør du...

Dette bør du tenke på når du skal leie bobil

Norge er et vakkert land og har mye å vise frem. Vi har en storslått og vakker natur hvor vi kan skape minnerike opplevelser...

Her finner du noen av Norges mest luksuriøse campingplasser

Å feriere med bobil eller campingvogn gir deg en enorm følelse av frihet og lave skuldre. Du trenger ikke å tenke på når du...